Bireysel Bankacılık ile başlayarak bütün müşteri bilgilerinin arşivlenmesi sağlanmıştır. Yaklaşık 1 milyar görüntü başarılı bir şekilde yönetilmektedir. Mainframe'den üretilen 600 adet raporun FileNet IM sistemine FileNet-COLD (Computer Output Laser Disk) ürünü kullanarak atılması sağlanmıştır. Bu raporlar günlük, haftalık ve aylık olarak üretilen raporlardır. Bu projenin yapılma amacı üretilen raporların kağıda basılması yerine elektronik ortamdan istedikleri her an bu raporlara ulaşabilmelerini sağlamaktır.
Bankacılık teknolojilerinde öncü olan Garanti Bankası yine bir ilke imza atarak şubelerinde kimlik tarama işlemlerine başladı. Çözüm ortağı Aksis ile birlikte oluşturulan projede Kodak i40T tarayıcılar Garanti Bankası'nın tüm şubelerine yerleştirilerek gişe işlemlerinde kullanılmaya başlandı. "Transaction Scanner" olarak bilinen Kodak i40T modeli standard A4 tarayıcı olan Kodak i40'ın gelişmiş bir versiyonu. Çift yüzlü ve renkli ADF tarayıcı olmasının yanında karton kadar kalın ve kartvizit kadar küçük dokümanları özel besleme ünitesiyle tarayabiliyor.
Banka sistemlerinde imza ve fotoğraf görüntüsü veritabanlarından sonra kimlik görüntüsü veritabanı bu alanda bir ilk. Yazılımı, yaratıcı teknolojik çözümler sunma becerisi ile kendini farklılaştırmış ve sektörde "ilk"leri sunan kurum olarak da tanınmış olan Garanti Teknoloji tarafından geliştirilen proje hayata geçtikten sonra artık neredeyse tüm gişe işlemlerinde gişe yetkilisi yerinden kalkmadan işlemi tamamlayabiliyor.
Sistem şöyle çalışıyor: Müşteri gişede kimlik gerektiren bir işlem yapıyorsa müşterinin gişe yetkilisine sunduğu kimlik sistemde sorgulanıyor. Kimlik sistemde varsa ve geçerliyse işlem yapılıyor ve fotokopi çekip dekonta iliştirmek yerine, kimlik görüntüsü elektronik olarak işlemle ilişkilendiriliyor. Müşterinin kimliği sistemde yoksa Kodak i40T tarayıcıyla entegre çalışan gişe programı kimliği tarıyor ve sisteme dahil ediyor. Müşterinin bir sonraki gelişinde artık sadece kimliğini göstermesi yeterli oluyor.
Akbank'ın kazançlı yaşam kartı Axess'in "Axess Kart Değerlendirme ve Arşiv Projesi", Aksis tarafından kısa sürede hayata geçirildi. Aksis, Akbank'ta ilk etapta üye işyerleri, tüzel müşteriler için arşivleme, iş akışı ve arşiv sistemini kurmuştur. Axess kartın form işlemesi ve arşivi için de bu sistem kullanılmaktadır.
Bu proje kapsamında şubelerden ve Axess kart standlarından gelen kredi kartı başvuru formları ve eklerindeki belgeler Kodak tarayıcılarla taranarak elektronik ortama aktarılmaktadır. Taranan dokümanların ICR yazılımı ile işlenmesi, Türkçe karakter tanımadaki ve ülkemizdeki büyük form işleme projelerindeki başarıları ile tanıdığımız dünyanın önde gelen Form İşleme yazılımlarından biri olan Aksis'in iş ortağı Top Imaging System firmasının AFPS Pro yazılımı ile yapılmaktadır. AFPS Pro programı ile doğrulandıktan sonra oluşan veriler, görüntüleri ile birlikte eşleştirilmektedir. Daha sonra da eiStream İş Akışı ve Arşiv Sistemi'ne aktarılmaktadır. Daha önceden operatörler tarafından tek tek girilen formlardaki veriler ICR işlemi sonucunda daha hızlı bir şekilde sisteme girilmektedir.
Kuveyt Türk, içerik yönetimi konusunda Aksis'i seçmiştir. Aksis tarafından kısa bir sürede hayata geçirilen projede kurumsal ve bireysel müşteri imza kartonları Kodak tarayıcılarla taranarak imzaların içerik yönetimi çözümünde arşivlenmesi sağlanmıştır.
Aksis çözümü sayesinde sisteme aktarılan dokümanlar süreç sonunda arşivlenebilmekte, gerektiğinde yeniden kullanılabilmekte, dokümanların her bir versiyonu ayrı ayrı takip edilebilmekte ve farklı lokasyonlardan hızlı bir erişime imkan sağlamaktadır.
Bu projede ITYX’in yapay zeka teknolojisi kullanılarak çoklu kanaldan gelen 20 milyona yakın dokümandan veri çıkarılmakta ve bu dokümanlar sınıflandırılmakta.
IBM Datacap ürünü kullanılarak tedarikçilerden gelen faturaların otomatik olarak dijitalleşmesi ve ERP sistemine aktarılması sağlanmaktadır.
Mustafa Nevzat İlaç, SOP dokümanlarının güvenli bir ortamda saklanmasını, paylaşılmasını, iş yöntemlerine göre kontollü bir şekilde yönetilmesini ve bu işlemlerin kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan ''SOP Yönetim Sistemi'' projesi için Aksis'in DYS çözümünü seçti.
Dünyanın 57 ülkesinde, 90.000 çalışanı ile tarımsal, gıda, finansal ve endüstriyel ürün ve hizmetlerin ticaretini yapan, işleyen ve dağıtan uluslararası bir şirket olan Cargill'in Nişasta ve Tatlandırıcılar Türkiye Grubu, içerik yönetimi konusunda Aksis'i tercih etmiştir.
Eczacıbaşı İlaç Sanayi, "Ambalaj Malzemeleri Standardizasyonu Projesi"'nde Aksis'in DYS çözümünü tercih etmiştir. Aksis tarafından tamamlanan bu proje kapsamında Ambalaj Malzemeleri Standardizasyonu sürecindeki standart kart bilgilerinin ve bu süreçteki tüm dokümanların takibinin elektronik ortamda yapılması sağlanmıştır.
Yapı Kredi Sigorta, doküman yönetim sistemi için Aksis' in temsilciliğini yürüttüğü eiStream (Eastman Software) yazılımını seçti. Yapı Kredi Sigorta'da Doküman Yönetim Sistemi Projesi'ni şirket geneline yayarak diğer belgelerini de arşivlemek ve iş akışları oluşturmak üzere çalışmalar Aksis tarafından tamamlandı.
IBM DBA(Digital Business Automation) ürün ailesinin kullanıldığı bu çözüm ile Sompo Japan içerik yönetim ihtiyaçları, Doküman sınıflandırma ve veri çıkartma süreçleri BPM ile entegre şekilde Aksis tarafından uyarlanmaktadır.